Välkommen till MP Österåkers gemensamma blogg!

Här bloggar vi som är aktiva i MP Österåker.
Alla åsikter som uttrycks här är personliga.

onsdag 9 november 2011

MP Österåkers budgetförslag 2012!

PRESSMEDDELANDE:

Miljöpartiet i Österåker föreslår en rejäl satsning på skola och förskola vilken delvis finansieras genom att höja den skattesats som inför 2011 sänktes med 33 öre, med 25 öre. Totalt tillförs verksamheterna cirka 50 Mkr utöver majoritetens förslag varav 35 Mkr går till skola och förskola.

"Större satsningar på skola och förskola har länge varit angelägna frågor för oss”, säger Sara Kjernholm, ledamot i Kommunfullmäktige och Kultur- och utbildningsnämnden. ”Men i och med ett beslut som togs i år om att integrera de allra flesta barn med särskilda behov i vanliga klasser - som dessutom gjorde det svårare att få extra medel för de här barnen - ser vi ett ytterligare förhöjt och akut behov. Det har dessutom kommit en ny skollag som bland annat förstärker förskolans pedagogiska uppdrag och det är otroligt viktigt att vi nu kan ge våra verksamheter ekonomiska förutsättningar att bland annat höja den låga personaltätheten och andelen utbildade pedagoger. Den satsning majoriteten förslår är tyvärr långtifrån tillräcklig för att ens kunna anses som ett ordentligt steg på vägen mot visionen om att bli ”länets bästa skolkommun""

Övriga prioriteringar för MP är bland annat ytterligare förstärkning i verksamheterna för äldre och funktionshindrade samt utökade öppettider på fritidsgårdar. Man vill även anställa en folkhälsostrateg som ska ta det övergripande ansvaret för att alla kommunala verksamheter och politiska beslut genomsyras av ett folkhälsoperspektiv – ett helhetsgrepp som idag saknas.



Läs Miljöpartiets budgetförslag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar