Välkommen till MP Österåkers gemensamma blogg!

Här bloggar vi som är aktiva i MP Österåker.
Alla åsikter som uttrycks här är personliga.

torsdag 29 april 2010

Vetenskapligt stöd för klimatskeptiker?

Jag har de senaste dagarna haft en intressant och tankeväckande diskussion om klimathotets äkthet i Österåkers lokala debattforum på Facebook.

97 procent av svenska forskare är eniga om att den globala uppvärmningen och människans avgörande påverkan är bevisad och detsamma gäller publicerade forskningsresultat. Däremot får klimatskeptiker oproportionerligt mycket utrymme i media, vilket kan skapa osäkerhet och bli ett argument för att inte ta krafttag för att minimera utsläppen trots att forskningsläget faktiskt inte förändrats. Visst ska man tänka kritiskt, men faran här är uppenbar och det tycks vara så att många är minst lika okritiska till klimatskeptikernas argument som de anser att "alla andra" är till övriga (97 procent) klimatforskare!

Det är intressant hur klimatskeptiker framställer det som om det finns ett större politiskt intresse av att klimathotet är "äkta" än att det inte är det. Logiskt sett bör det finnas en helt enorm marknad för klimatskeptiker med rätt utbildning. Tänker på t.ex. tobaksindustrin som betalar forskare för att komma fram till att rökning inte är farligt. Det här är ju mycket störr än så.

Läs vidare om det vetenskapliga stödet för klimatskeptiker här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar