Välkommen till MP Österåkers gemensamma blogg!

Här bloggar vi som är aktiva i MP Österåker.
Alla åsikter som uttrycks här är personliga.

tisdag 15 juni 2010

Är det skattesänkningar som ger de goda möjligheterna i livet?

I veckans Kanalen meddelar Fletcher-Sjöman (Moderatpolitikern som kan bli vårt nästa kommunalråd om valet går som det brukar) och Munkhammar (M) två viktiga saker: Österåker behöver inte mer pengar och kvaliteten på kommunens tjänster är goda. Det är skönt med dessa tydliga besked som bland mycket annat innebär att kommunens stora barngrupper, låga personaltäthet och andel utbildade pedagoger ,samt det faktum att barn med särskilda behov inte ges tillräckligt stöd, av Österåkersmoderaterna inte alls ses som kvalitetsproblem. Förvisso inga nyheter för mig, men det är bra att detta tydliggörs för resten av Österåkers medborgare och inte minst för föräldrarna till den fjärdedel medborgare som inte ens har rösträtt och som samtidigt är de som påverkas mest av den förda politiken.

Vidare säger sig de två moderaterna drivas av idén att alla människor ska ha goda möjligheter i livet och detta skulle kräva frihet av den typen som lägre skatter medför. Här har vi tydligen en sak gemensam, för visst anser jag också att alla människor ska ha goda möjligheter i livet. Vad de två Österåkersmoderaterna tycks ha missat är att det som främst avgör vilka möjligheter människor har till ett gott liv är uppväxten. En trygg och stödjande miljö med goda vuxenförebilder samt kunskap. Här har verksamheter som skola, förskola och fritidsverksamhet mycket stor betydelse, särskilt för dem som av olika skäl inte har en tillräckligt trygg och stödjande hemmiljö. Det finns även pengar att spara genom att satsa på dessa verksamheter, då människor som hamnar utanför ofta kostar oerhört mycket, om man bara vågar tänka lite längre än nästa mandatperiod.

Visst är det en sorts frihet att ha en hundralapp mer i plånboken för den som för övrigt är bekymmersfri. För mig är det dock en större frihet att tillåtas ge mina egna och kommunens samtliga barn en riktigt bra start i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar