Välkommen till MP Österåkers gemensamma blogg!

Här bloggar vi som är aktiva i MP Österåker.
Alla åsikter som uttrycks här är personliga.

lördag 5 juni 2010

Världsmiljödagen 5 juni


Mellan den 31:a maj och den 11:e juni pågår ett möte i Bonn där man ska diskutera de punkter man har överenskommit efter det senaste klimatmötet i Köpenhamn. Där kommer man också att bestämma om man ska fortsätta arbeta efter the Copenhagen accord inför det kommande mötet i Mexiko eller om man ska revidera det man hade så svårt att komma överens om. Den här deklarationen som de deltagande länderna efter mycket om och men pressade fram, kan efter det här mötet se väldigt annorlunda ut.
För mig så verkar dessa möten att alltmer att handla om hur man undviker att komma fram till konkreta lösningar än att komma överens om hur man vill leva och hur man vill behandla vår jord. Ändå är det viktigt att man ger dessa möten de fokus de förtjänar så jag ser med spänning på resultaten av mötet.
I samband med det vill jag passa på att påminna om den manifestation i Stockholm som ska uppmärksamma världsmiljödagen idag. Med start 15:30 på Norra bantorget och med plattan som mål. Där kommer flera talare med fokus på klimat att framträda och det bjuds på teater och musik.
Världsmiljödagen har firats sen den miljökonferens som FN:n hade 1972 i Stockholm och sen tre år tillbaka delar Miljöpartiet ut ett pris för innovativa klimatlösningar på Stadshusparken.I år kommer det här priset att delas ut under den kickor som kommer att officiellt starta valkampanjen den 17:e augusti på medborgarplatsen. Det här priset på 200 000:- är möjligt tack vare att oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaida avsätter halva sin borgarrådslön till en grön fond.
Ett sådant exempel tycker jag säger mycket i dessa tider när alliansen senast gick till val med löftet att alla skulle få en extra tusenlapp i plånboken eller när man vill sänka skatten på bekostnad av barn och skolor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar