Välkommen till MP Österåkers gemensamma blogg!

Här bloggar vi som är aktiva i MP Österåker.
Alla åsikter som uttrycks här är personliga.

måndag 6 september 2010

MP Österåker - ett oberoende parti som siktar mot ett bättre Österåker!

Efter att antal arbetspass i valstugan kan jag lätt konstatera att Miljöpartiet knappast vinner många röster på det rödgröna samarbetet på riksnivå, åtminstone inte här i borgerliga Österåker. Ett samarbete jag själv inte är överförtjust i, samtidigt som jag kan förstå att det är det enda logiska valet för ett grönt parti, när det som återstår är att samarbeta med de partier som den senaste mandatperioden har monterat ned miljöpolitiken och totalt tycks ha glömt att miljöpolitik innefattar mer än enbart klimatfrågan. Läs granskningen av regerings miljöpolitik här. och om Naturskyddsföreningens granskning här. Det kan vara bra för de som gärna kallar Miljöpartister för "miljötallibaner" att veta att inte ens Miljöpartiets miljöpolitik anses tillräckligt ambitiös av de som är kunniga på området.

Men tillbaks till oss Miljöpartister här i Österåker. Det är viktigt att poängtera att det inte förekommer någon rödgrön allians här i kommunen. Vi ser oss som ett oberoende parti som varken siktar till vänster eller till höger utan helt enkelt rakt fram, mot ett bättre Österåker. Det är utifrån den synen vi kommer att ta ställning till tänkbara samarbetspartners efter valet. Ett bättre Österåker handlar för oss allra främst om:

Ökad kvalitet i våra verksamheter, såsom skola och förskola. Främst behöver de oacceptabelt stora barngrupperna i förskolan minska och lärartätheten i skolan öka. Alla barn med särskilda behov måste få det stöd de behöver, men under den Moderatstyrda alliansen ej alltid fått.

Förbättrad närdemokrati. Vi accepterar inte att en liten grupp i kommunledningen fattar besluten. Flytta alla viktiga beslut till kommunfullmäktige och inför
medborgarförslag, lokala folkomröstningar och rådslag.

Varsam förtätning med bevarande av grönområden och jordbruksmark och fler gång- och cykelvägar.

Kraftigt ökad andel ekologisk och närproducerad mat i våra verksamheter.

Och givetvis inte minst ett Österåker med pålästa, ödmjuka och lyhörda förtroendevalda :-)

Mer läsning på vår webbsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar